Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς) σε CNBC: Iσχυρό το ενδιαφέρον από ξένα funds για την αγορά ελληνικών NPLs

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς) σε CNBC: Iσχυρό το ενδιαφέρον από ξένα funds για την αγορά ελληνικών NPLs
Τα ελληνικά NPLs πρέπει να μειωθούν κατά 50 δισ. ευρώ έως το 2021, επιβεβαίωσε ο κ. Μεγάλου
Την άποψη ότι το μεγαλύτερο ζήτημα για την ελληνική οικονομία παραμένει το ύψος των κόκκινων δανείων, εξέφρασε στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.
Όπως υποστήριξε αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα, ο ίδιος δηλώνει ότι θα ήθελε να δει πολλά περισσότερα όσον αφορά τη μείωση των NPLs.
«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να μειώσουν τα NPLs -από τώρα έως το 2021 κατά 50 δισ. ευρώ.
Τα 50 δισ. ευρώ είναι σχεδόν το 28% του ΑΕΠ της Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό σε σχέση με το πραγματικό ποσοστό που παράγει αυτή η χώρα.
Θα ήθελα να δω αυτό να συμβαίνει και θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν είμαστε σε θέση να πετύχουμε αυτούς τους στόχους» υποστήριξε.
Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, στόχος είναι η μείωση των NPLs κατά 15 δισ. ευρώ έως το 2021, η τράπεζα έχει ήδη μειώσει τα κόκκινα δάνεια κατά 5 δισ. ευρώ το 2018.
«Όσον περισσότερα όπλα έχεις στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, τόσο το καλύτερο» υποστήριξε αναφερόμενος στις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.
Τέλος, ο κ. Μεγάλου υποστήριξε ότι διεθνή funds έχει εκδηλώσει ισχυρό ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών NPLs.
«Έχουμε περιπτώσεις, όπου τα funds ανταγωνίζονται και στη διαδικασία αυτή πρέπει να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσουν να υποβάλλουν προσφορά γι' αυτά τα assets» δήλωσε και συμπλήρωσε «θα τολμούσα να πω ότι μία από τις ενδιαφέρουσες κατηγορίες assets στην Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι τα NPLs».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης