Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,05% και τα 66,47 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,05% και τα 66,47 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,36 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τρίτη (19/2) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νέα από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,47 δολ. ανά βαρέλι, ενώ αντίθετα το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,68% στα 56,36 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (18/2) οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, εν μέσω προσδοκιών ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να επιλύσουν τις διαφορές τους πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος μήνα και να συνάψουν μία συμφωνία.
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις για το εμπόριο, καθώς το αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, αναμένεται να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, στην Ουάσιγκτον μέσα στις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη κατά τη διάρεκια του τρέχοντος έτους από τις περικοπές που πραγματοποιούν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, και οι οποίες στοχεύουν στην εξισορρόπιση της αγοράς.
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της στα 10,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ ο αρχικός της στόχος ήταν τα 10,3 εκατ. βαρέλια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 θα έχει προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης