Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων σήμερα Τρίτη 19/2 ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο

tags :
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων σήμερα Τρίτη 19/2 ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο
Οι νέες συζητήσεις θα γίνουν στην Ουάσινγκτον
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στη μεταξύ τους εμπορική αντιπαράθεση και ενώ οι πρόεδροι Trump και Xi Jinping έχουν θέσει ως προθεσμία την 1η Μαρτίου.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη 19/2 στην Ουάσινγκτον και όπως μεταδίδει το Reuters θα ακολουθήσουν συζητήσεις υψηλόβαθμων στελεχών στα τέλη της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των συνομιλιών που έγιναν στο Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πρόοδο σε μια σειρά από δύσκολα ζητήματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο, οι διαπραγματεύσεις θα εστιάσουν στις δομικές αλλαγές που πρέπει να κάνει η Κίνα και οι οποίες επηρεάζουν το εμπόριο με τις ΗΠΑ ενώ οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης την υπόσχεση της Κίνας να προχωρήσει σ αγορές σημαντικές ποσοτήτων αγαθών αλλά και υπηρεσιών από τις ΗΠΑ.
Η Κίνα από την πλευρά της ενημέρωσε ότι ο αντιπρόεδρος Liu He θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αύριο Τετάρτη 20/2 και την Πέμπτη 21/2 προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης