Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Όσοι στρατιωτικοί στηρίζουν τον Maduro ρισκάρουν τη ζωή τους

tags :
Trump: Όσοι στρατιωτικοί στηρίζουν τον Maduro ρισκάρουν τη ζωή τους
Να επιτραπεί άμεσα να εισέλθει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα ζήτησε ο Trump
Όσα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας οποία συμβάλλουν ώστε ο N. Maduro να παραμένει στην εξουσία, διακινδυνεύουν «τη ζωή τους» και το μέλλον τους υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απαιτώντας να επιτρέψουν να εισέλθει στη Βενεζουέλα η βοήθεια που έστειλαν οι αρχές των ΗΠΑ.
Ο Trump διεμήνυσε στα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας ότι σε διαφορετική περίπτωση, «δεν θα βρείτε ασφαλές καταφύγιο, εύκολη έξοδο, οδό διαφυγής», ότι «θα χάσετε τα πάντα».
Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή του στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, J. Guaido τον οποίο η Ουάσινγκτον, κυβερνήσεις πολλών κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
«Τα μάτια όλου του κόσμου είναι καρφωμένα πάνω σας σήμερα.
Μπορείτε να επιλέξετε να δεχθείτε τη γενναιόδωρη προσφορά αμνηστίας του προέδρου Guaido και να ζήσετε ειρηνικά με τους δικούς σας» είπε ο Trump, αναφέροντας πως αυτή η προσφορά, που η Ουάσινγκτον συμμερίζεται, σημαίνει να μην «εμποδίσετε την ανθρωπιστική βοήθεια» και να μην «καταφύγετε στη βία» έναντι διαδηλωτών που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως θέλει μια «ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας» στη Βενεζουέλα, αλλά επανέλαβε πως «όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές» για την Ουάσινγκτον.
Ο Trump καταδίκασε «τον σοσιαλισμό», τονίζοντας πως «πεθαίνει» στο Δυτικό Ημισφαίριο, ενώ χαρακτήρισε τον Maduro μαριονέτα» της Κούβας.
«Οι μέρες του κομμουνισμού είναι μετρημένες στη Βενεζουέλα, αλλά και στη Νικαράγουα και στην Κούβα.
Οι μέρες τους τέλειωσαν.
Η αποκρουστική συμμαχία των δικτατοριών αυτών φθάνει στο τέλος της» ανέφερε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης