Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια για την υπέρβαση των 660 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια για την υπέρβαση των 660 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Προσπαθούν ξανά οι τράπεζες να οδηγήσουν το γενικό δείκτη πάνω από τις 660 μονάδες και να υπερβούν τη σημαντική όπως φαίνεται αντίσταση.

Το σχέδιο για την πρώτη κατοικία έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά, αν και δε σκορπάει και ενθουσιασμό.

Αναμένουμε τη συνέχεια και βλέπουμε. Ο FTSE έκανε τις αλλαγές του και επηρεάζεται η Πειραιώς, η οποία βέβαια κινείται ανοδικά στο άνοιγμα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Τώρα και αυτές οι 660 μονάδες μας έχουν ταλαιπωρήσει καιρό. Λες και μιλάμε για τίποτα ιστορικά υψηλά. Έλεος κάπου. Που έχουμε καταντήσει.

Να παρατηρούμε δηλαδή εδώ και καιρό πως ζοριζόμαστε στις 660 μονάδες με πολλές βέβαια μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να είναι σε υψηλά πολλών ετών.

ΤΖΙΡΟΣ: Χαμηλός αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Έχουμε συνηθίσει πλέον σε αυτήν την εικόνα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά όλες με τη μεγαλύτερη άνοδο στην Πειραιώς και τη μικρότερη στη Eurobank. Καλή άνοδο ωστόσο και για τις υπόλοιπες δύο.

JUMBO: Με άνοδο και πάνω από τα 15 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή και η δική της συμβολή στη διαμόρφωση του δείκτη και της ψυχολογίας είναι σημαντική.

FTSE 25: Πλην των παραπάνω οι υπόλοιπες μάλλον είναι σε αναζήτηση κατεύθυνσης και στάση αναμονής.

COCA COLA: Εξαγορά εταιρείας στη Σερβία λίγες μέρες μετά από την ενημέρωση των αναλυτών που έκανε λόγο για αξιοποίηση της ρευστότητας σε επενδύσεις για οργανική ανάπτυξη και εξαγορές.

Βάσει των στοιχείων που βρήκαμε για την εταιρεία μάλλον είναι μία ακριβούτσικη εξαγορά. Τα καθαρά κέρδη του 2017 δίνουν υψηλό p/e με βάση το τίμημα.

Η μετοχή με όγκο λίγο πάνω από 1.000 τεμάχια υποχωρεί 0,48% και βρίσκεται στα 28,86 ευρώ με αποτίμηση 10,7 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αν επιβεβαιώσει τη διάσπαση του κινητού των 200 ημερών η άνοδος θα αποκτήσει δυνάμεις και μπορεί να δει υψηλότερα επίπεδα. Διαφορετικά θα δούμε μία διόρθωση.

ΛΑΜΔΑ: Στο +1,13% και στα 6,27 ευρώ και φαίνεται πως αφήνει πίσω τα 6,20 ευρώ που την ταλαιπωρούσαν. Ο όγκος στις 34 χιλ. τεμάχια, δηλαδή με όγκο η διαφυγή.

Περιμένουμε τώρα να δούμε αν θα παραμείνει υψηλότερα και βάζουμε τον πήχη γύρω από τα 6,50 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και έχει βρει το βηματισμό της και πάλι η μετοχή μετά την ταλαιπωρία που δημιούργησε η μη ανακοίνωση θεμάτων που είχε.

Στο +9,66% κλειδωμένη με 8 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα και όγκο λίγο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 9,6 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Βρήκε χρηματοδότηση και μάλλον τη βοηθάει χρηματιστηριακά. Πρόκειται για θετική εξέλιξη σίγουρα. Στο +9,60% και στα 0,1370 ευρώ με αποτίμηση 4,3 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση λέει πως θα γίνει αύξηση κεφαλαίου της Διακίνησις κατά 6,4 εκατ. ευρώ κατά 6,4 εκατ. ευρώ και το ποσό θα καταβληθεί από την ΕΛΓ Συμμετοχών και τα λεφτά θα τα βάλει επενδυτικό κεφάλαιο.

Δεν χάνει έλεγχο αλλά η νέα εταιρεία θα έχει το 49,23% και τα λεφτά μπαίνουν με ομολογιακό μετατρέψιμο. Αν τα λεφτά αυτά φτάνουν είναι ένα άλλο θέμα και αναφερόμαστε συνολικά για τον όμιλο.

ΚΡΕΤΑ: Έγινε η γενική συνέλευση και όλα καλά. Μένει να δούμε αν θα πάει καλά και χρηματιστηριακά ή αν θα γυρίσει στα γνωστά. Κρατάμε μικρό καλάθι πάντως.

Άνοιγμα στο -11,11% με όγκο 2,8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 25,2 εκατ. ευρώ. Στα 0,80 ευρώ η τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης