Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,59% και τα 66,64 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά άνω των τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,59% και τα 66,64 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,48 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (18/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας διατηρούν τον «μαύρο χρυσό» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,64 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 66,78 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,89% στα 56,48 δολ. ανά βαρέλι, περνόντας πάνω από τη ζώνη των 56 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά το 2019.
Σημειώνεται ότι τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Νοεμβρίου του 2018.
Καθοριστική συμβολή στην άνοδο των τιμών έχουν οι περικοπές που πραγματοποιούν στην παραγωγή τους ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, καθώς η συμφωνία που ανακοίνωσαν το περασμένο έτος προβλέπει τη μείωση της συνολικής τους παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Επιπλέον, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται υψηλότερα στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος των εξαγωγών του Ιράν και της Βενεζουέλας, οι οποίες είναι αμφότερες χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, σημειώθηκε άνοδος κατά τρεις την περασμένη εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στ 857 εξέδρες, γεγονός που υποδεικνύει περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή της χώρας τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης