Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Macron ότι τηρεί διαλλακτικότερη στάση έναντι της Βρετανίας

Brexit: Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Macron ότι τηρεί διαλλακτικότερη στάση έναντι της Βρετανίας
H συμφωνία εξόδου με τη Βρετανία δεν είναι προς επαναδιαπραγμάτευση, διαμηνύει το Παρίσι
Η Γαλλία διαψεύδει επισήμως τις αναφορές βρετανικών μέσων ενημέρωσης, πως εμφανίζεται διαλλακτικότερη και προβαίνει σε παραχωρήσεις  σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
«Αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση ...
Η γαλλική θέση είναι αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η συμφωνία εξόδου δεν είναι προς επαναδιαπραγμάτευση», δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο του προέδρου Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times η Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ φέρονται έτοιμες να παράσχουν διαβεβαιώσεις σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα και ο Macron είναι διαλλακτικότερος, ώστε να υπάρξει ένα Brexit με συμφωνία. 
Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, επιδιώκει αλλαγές στο πιο αμφισβητούμενο μέρος της συμφωνίας εξόδου: μια ρύθμιση για την αποφυγή της επιστροφής σκληρού συνόρου μεταξύ της Ιρλανδίας και της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit.
Η May σχεδιάζει να μιλήσει με όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιδιώξει αλλαγές στην συμφωνία της ΕΕ για έξοδο, ημέρες μετά την ήττα της σε συμβολική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, η οποία αύξησε τον κίνδυνο ενός σκληρού Brexit σε 40 ημέρες (29/3).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης