Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ επιδιώκει πόλεμο - Όσο συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια ο κίνδυνος θα μεγαλώνει

Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ επιδιώκει πόλεμο - Όσο συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια ο κίνδυνος θα μεγαλώνει
Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν
Προειδοποίηση προς την διεθνή κοινότητα σχετικά με τις προθέσεις του Ισραήλ έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη για τη Ασφάλεια στο Μόναχο λέγοντας πως «το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο».
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμη και πως «ο τρόπος που ενεργούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αυξάνει την προοπτική ενός πολέμου».
«Βεβαίως μερικοί επιδιώκουν τον πόλεμο... το Ισραήλ. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου », δήλωσε ο Mohammad Javad Zarif.
Ο Zarif. δήλωσε ακόμη πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για το εμπόριο με την Τεχεράνη δεν επαρκεί και πως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν.
«Ο Instex (ο μηχανισμός) υπολείπεται των δεσμεύσεων από την E3 (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας και η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να βραχεί, αν θέλει να κολυμπήσει κόντρα στο επικίνδυνο ρεύμα της μονομέρειας των ΗΠΑ» τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης