Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Πολάκης πήρε άμεσα και εύκολα καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank

Ο Πολάκης πήρε άμεσα και εύκολα καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank
Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό
Καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Attica Bank με υποθήκη  το ήδη υποθηκευμένο σπίτι του για 300.000 ευρώ για στεγαστικό στα Σφακιά, όπως γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Πολάκης κάλυψε τις καταναλωτικές του ανάγκες πριν από λίγες ημέρες, χάρη στην ταχεία έγκριση και εκταμίευση καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ (σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000) από την κρατική μη συστημική Attica Bank.
Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.
Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.
Η εφημερίδα δημοσιεύει και το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη, στο οποίο αναφέρεται ότι το σπίτι που έβαλε υποθήκη για το δάνειο των 100.000€, το είχε υποθηκεύσει και το 2008, όταν είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  η εμπορική αξία των ακινήτων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν καλύπτει τα δάνεια, που έχει λάβει.

Γεωργιάδης: Κανείς δεν πιστεύει, πως θα έπαιρνε τόσο εύκολα δάνειο

Καυστικό σχόλιο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για το δημοσίευμα, που φέρει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, να έχει πάρει με ευνοϊκούς όρους καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ.
«Ένα περίεργο πράγμα, τώρα στην Τρίπολη, ρώτησα πάνω από 1000 ανθρώπους εάν πιστεύουν ότι αυτοί θα έπαιρναν ένα δάνειο 100.000€ με τους όρους που το πήρε ο Υπουργός Πολάκης και ούτε 1 δεν βρέθηκε που να πιστεύει ότι θα το έπαιρνε...λέτε αυτό το διαμάντι της ηθικής να ευνοήθηκε;», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης