Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Macron - Putin για την κατάσταση στη Συρία – Τι ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Macron - Putin για την κατάσταση στη Συρία – Τι ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Γάλλος πρόεδρος, E. Macron, με τον Ρώσο ομόλογό του,  V. Putin
Για  την κατάσταση στη Συρία «που παραμένει κλιμακούμενη σε μεγάλο βαθμό» και τους «σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», συζήτησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρόεδρος της Γαλλίας, E. Macron  και ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Μάλιστα, ο  E. Macron ανέφερε στον Ρώσο ομόλογό του τις προτεραιότητες της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων είναι η συνέχιση της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και «η προστασία των αμάχων και η πλήρης, ασφαλής και χωρίς εμπόδια πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους πληθυσμούς», όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.
Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, «ο γαλλο-ρωσικός μηχανισμός για τον συντονισμό στη Συρία πρέπει να επιτρέψει να καταγραφεί πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση, με το σύνολο των εμπλεκόμενων παραγόντων».
Επιπλέον, στις προτεραιότητες της Γαλλίας είναι και «η συνέχιση μέχρι τέλους της μάχης εναντίον του Ντάες από τον διεθνή συνασπισμό και τους συμμάχους του στο μέτωπο και η μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως έχουν οριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», αλλά και η «αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης έπειτα από διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ως ο μοναδικός τρόπος για μια διαρκή νίκη σε βάρος του Ντάες, για τη σταθερότητα και την επιστροφή των προσφύγων στις χώρες τους».
Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε «από αυτήν την άποψη στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να επιτραπεί η συνταγματική μεταρρύθμιση και η διεξαγωγή ελεύθερων κι αξιόπιστων εκλογών, υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης