Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επέστρεψαν στους δρόμους τα "κίτρινα γιλέκα" - Το 56% των Γάλλων εμφανίζονται κουρασμένοι από τις διαδηλώσεις

Γαλλία: Επέστρεψαν στους δρόμους τα
Αύριο Κυριακή (17/2) συμπληρώνονται ακριβώς τρεις μήνες από την πρώτη συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων
Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συγκεντρώθηκαν και σήμερα (16/2) στο Παρίσι ενώ άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην ανατολική Γαλλία, τρεις μήνες μετά την έναρξη αυτής της κοινωνικής αμφισβήτησης στη χώρα.
Η συγκέντρωση, η οποία επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διεξάγεται προς το παρόν σε ήρεμη ατμόσφαιρα, παρά τα καπνογόνα και τα τραγούδια κατά του γάλλου προέδρου Em Macron στα οποία αναφέρουν ότι «θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου».
Στο Παρίσι, η κινητοποίηση θα διαρκέσει όλο το σαββατοκύριακο, καθώς αύριο, Κυριακή (17/2) συμπληρώνονται ακριβώς τρεις μήνες από την πρώτη συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων.
Στην ανατολική Γαλλία, τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στους δρόμους ενώ στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.
Πάντως ο γαλλικός Τύπος επικαλούμενος δημοσκοπήσεις εκτιμά ότι η λαϊκή υποστήριξη στις κινητοποιήσεις μειώνεται καθώς για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των Γάλλων (56%) επιθυμεί να σταματήσουν αυτές οι κινητοποιήσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν ιδιαίτερα βίαιες.
Παρόλα αυτά και σήμερα στο Μπορντό, τη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Νάντη, τη Λίλλ και την Τουλούζη, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης