Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας συμπεριφέρεται σας "υπουργός πολέμου"

Lavrov στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας συμπεριφέρεται σας
Lavrov και Williamson έχουν ιστορία συγκρούσεων με τον Βρετανό να λέει στη Μόσχα να το βουλώσει και τον Lavrov να τον αποκαλεί αγράμματο
Έντονα επικριτικός απέναντι στον βρετανό υπουργό Άμυνας Gavin Williamson ήταν ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov αποκαλώντας τον «υπουργό πολέμου της Βρετανίας».
Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του βρετανού υπουργού Άμυνας κατά της Μόσχας ότι «προσπαθεί να εξαπατήσει τη Δύση» για να λάβει μια ημέρα αργότερα την απάντηση Lavrov.
Ο Williamson, σε ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου την Παρασκευή, κατηγόρησε τη Ρωσία για «παράνομη δραστηριότητα» στη ξηρά και στη θάλασσα και κάλεσε τη Μόσχα να αποκαταστήσει τη σχέση της με τις δυτικές χώρες μέσω του διαλόγου.
Ο ρώσος ΥΠΕΞ απάντησε στον Βρετανό υπουργό στη συνάντηση του Σαββάτου και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να ρωτήσει τον Williamson για την κατάσταση ασφαλείας της Αρκτικής.
«Θέλουμε να καταλάβουμε τι είδους ρόλο θα έχει το ΝΑΤΟ στην Αρκτική», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι «αν ακούσετε μερικούς ανθρώπους σαν τον υπουργό του πολέμου, ο συγνώμη τον υπουργό άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, τότε θα έχει κανείς την εντύπωση ότι εκτός από το ΝΑΤΟ δεν θα έχει κανείς άλλος δικαίωμα να βρίσκεται οπουδήποτε».
Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συγκρούονται φραστικά.
Πέρυσι, ο Williamson απευθυνόμενος στη Μόσχα είπε χαρακτηριστικά να «κάνει στην άκρη και να το βουλώσει» με τον Lavrov να τον αποκαλεί «αγράμματο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης