Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Κατακερματισμένο το επόμενο ισπανικό Κοινοβούλιο – Άνοδος για το ακροδεξιό Vox

DBRS: Κατακερματισμένο το επόμενο ισπανικό Κοινοβούλιο – Άνοδος για το ακροδεξιό Vox
Έκθεση της DBRS για την Ισπανία 
Η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας (Α, σταθερό trend) πιθανότατα θα είναι συντηρητική και θα παραπέμπει στην τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, όπου συνεργάζονται το Λαϊκό Κόμμα, οι Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2019, ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez ζήτησε να διεξαχθούν πρόωρες γενικές εκλογές στις 28 Απριλίου 2019, καθώς η σοσιαλιστική (PSOE) κυβέρνηση, η οποία βασίστηκε σε μια εύθραυστη πολιτική συμμαχία για να σχηματίσει πλειοψηφία, δεν μπόρεσε να περάσει τον προϋπολογισμό του 2019, επειδή τα καταλανικά κόμματα απέσυραν την υποστήριξη.
Το επόμενο Κοινοβούλιο αναμένεται να είναι ακόμη πιο κατακερματισμένο από το τρέχον, εκτιμά ο καναδικός οίκος.
Ωστόσο, ως αποτέλεσμα αυτού του κατακερματισμού και της ανάγκης για πολλαπλή συμφωνία, η DBRS δεν αναμένει απότομες μεταβολές στη χάραξη πολιτικής ή επιδείνωση της ισχυρής οικονομικής απόδοσης της Ισπανίας.
Ο οίκος σημειώνει πως, τους τελευταίους μήνες, το κόμμα Vox κέρδισε έδαφος αξιοποιώντας τις ανησυχίες σχετικά με τη μετανάστευση και την κρίση με την Καταλονία.
Η πολιτική πλατφόρμα του κόμματος είναι βαθιά εθνικιστική, υποστηρίζοντας σκληρά μέτρα για τη μετανάστευση (ευθυγραμμισμένα με την ομάδα του Visegrad), μείωση των περιφερειακών εξουσιών και σκληρή προσέγγιση στην Καταλονία.
Το Vox έχει υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις των πολιτικών της ΕΕ, δεν αμφισβητεί, όμως, την ένταξη της Ισπανίας στο μπλοκ.
«Δεν είναι σαφές κατά πόσον οι εκλογές θα παράγουν σταθερότερο κυβερνητικό συνασπισμό στην Ισπανία.
Το υποσύνολο των εφικτών πολιτικών συνδυασμών μειώνεται από το αυξανόμενο βάρος των κομμάτων στα άκρα του πολιτικού φάσματος, όπως το Vox και οι Unidos Podemos, καθώς και την αδιάλλακτη στάση στα καταλανικά κόμματα.
Λιγότερο πιθανές επιλογές είναι η συμμαχία PSOE- Ciudadanos ή η συνέχιση της κρατικής κυβέρνησης. (…)
Η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2019, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα δεν είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις οικονομικές επιδόσεις».
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης