Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Μου αξίζει το... Νόμπελ Ειρήνης αλλά δεν θα μου το δώσουν ποτέ!

tags :
Trump: Μου αξίζει το... Νόμπελ Ειρήνης αλλά δεν θα μου το δώσουν ποτέ!
Για το έργο του σε Συρία και Β. Κορέα
Άξιο να βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης θεωρεί τον εαυτό του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, για το έργο του στη Βόρεια Κορέα και στη Συρία, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται να του το δώσουν ποτέ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωσε μια συνέντευξη Τύπου επί παντός επιστητού στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, εκφράζοντας το παράπονό του επειδή ο προκάτοχός του, ο Barack Obama, κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.
"Το έδωσαν στον Obama.
Δεν ήξερε ούτε καν γιατί το κέρδισε.
Ήταν (πρόεδρος) για περίπου 15 δευτερόλεπτα και πήρε το Νόμπελ.
Είπε: Ω, γιατί το κέρδισα;" σχολίασε ειρωνικά ο Trump και πρόσθεσε: "Εγώ, πιθανότατα δεν θα το πάρω ποτέ".
Ο Trump ισχυρίστηκε ότι έσωσε 3 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας αφού προειδοποίησε τη Ρωσία, το Ιράν και τη συριακή κυβέρνηση για μια σχεδιαζόμενη επίθεση.
"Κανείς δεν μιλάει για αυτό", είπε.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Sinzo Abe του έδωσε "το ωραιότερο αντίγραφο" μιας πεντασέλιδης επιστολής με την οποία τον προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης επειδή ξεκίνησε συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα.
"Ξέρετε γιατί;
Επειδή πετούσαν ρουκέτες και πύραυλοι πάνω από την Ιαπωνία.
Τώρα, ξαφνικά, αισθάνονται ωραία.
Αισθάνονται ασφαλείς.
Εγώ το έκανα αυτό", συνέχισε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του Obama "δεν θα μπορούσε να το κάνει".
Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τον ισχυρισμό του Trump ότι ο Abe τον πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης.
Ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής πρεσβείας είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για μια τέτοια επιστολή.
Πέρσι τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν είπε ότι αξίζει το Νόμπελ στον Trump για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.
Η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ του Trump και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un θα γίνει στο Ανόι στις 27-28 Φεβρουαρίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απένειμε τα εύσημα στον εαυτό του σήμερα επειδή έχει σφυρηλατήσει μια καλή σχέση με τον Kim "Μου αρέσει πολύ και εκείνου του αρέσω πολύ", είπε, υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους την αρχική, σκληρή στάση του απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.
"Στη αρχή ήταν ένας πολύ σκληρός διάλογος: "Φωτιά και οργή", "Εξολόθρευση", "Το κουμπί μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου" και "Το κουμπί μου λειτουργεί".
Τα θυμάστε αυτά;
Δεν τα θυμάστε.
Και ο κόσμος λέει ότι ο Τrump είναι τρελός", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης