Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η στρατιωτική δράση του Νικόλαου Πλαστήρα, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Η στρατιωτική δράση του Νικόλαου Πλαστήρα, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD
Η στρατιωτική δράση του Νικόλαου Πλαστήρα, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD
Η στρατιωτική δράση του Νικόλαου Πλαστήρα στον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την εκστρατεία της Ουκρανίας παρουσιάζεται στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.
Το επεισόδιο θα προβληθεί την Δευτέρα 18/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
Η εκπομπή καταγράφει μια προς μια τις μάχες που έδωσε ο Νικόλαος Πλαστήρας στην Ελασσόνα, το Σαραντάπορο, τα Γιαννιτσά και το Λαχανά, όπου εφάρμοσε νέες πολεμικές τακτικές, συμβάλλοντας καθοριστικά στις νίκες του ελληνικού στρατού εναντίον των Τούρκων και των Βουλγάρων.
Την περίοδο εκείνη απέκτησε από τους στρατιώτες το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης», που τον ακολουθούσε μέχρι το τέλος της ζωής του, λόγω του παρουσιαστικού, αλλά και της γενναιότητάς του στα πεδία των μαχών.
Επίσης, η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» στην ένταξη του Πλαστήρα στο Κίνημα Εθνικής Άμυνας του Ελ. Βενιζέλου και την αποστολή εκστρατευτικού σώματος στην Ουκρανία, στο πλευρό των συμμάχων που πολεμούσαν εναντίον των μπολσεβίκων.
Εκεί, ο ίδιος διακρίθηκε ξανά για την ανδρεία του, σώζοντας πολλούς Έλληνες στρατιώτες.
Στην εκπομπή μιλούν οι βιογράφοι του Νικόλαου Πλαστήρα, Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου και Ιωάννης Σπανδωνής, ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, Δρ. Δημήτριος Μάλεσης, ο Αντιπτέραρχος Ε.Α, Παναγιώτης Κατσαρός, ο Αντιστράτηγος Ε.Α, Σπύρος Μπελεγράτης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης, ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ, Αθανάσιος Καραθανάσης, ο συγγραφέας Παναγιώτης Νάνος και ο υπεύθυνος του Μουσείου Πλαστήρα Μορφοβουνίου Καρδίτσας, Πέτρος Στεργιόπουλος.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης