Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Maduro απορρίπτει βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων που προσφέρουν 25 χώρες

Βενεζουέλα: Ο Maduro απορρίπτει βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων που προσφέρουν 25 χώρες
Βενεζουέλα: Ο Maduro απορρίπτει βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων 
Είκοσι πέντε χώρες υποσχέθηκαν να χορηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα, όπου διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και υποσιτισμός, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Bolton.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τον σύμβουλο του Donald Trump έπειτα από μια σύνοδο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), στην Ουάσινγκτον.
«Σήμερα, 25 χώρες, που συμμετείχαν στη σύνοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα που οργανώθηκε από τον ΟΑΚ, υποσχέθηκαν 100 εκατ. δολάρια», ανέφερε μέσω Twitter.
Σύμφωνα με τον συντονιστή μιας ομάδας εργασίας του ΟΑΚ για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα, το ποσό θα διατεθεί απευθείας στα κέντρα συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν στηθεί κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας και της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, καθώς και στο ολλανδικό νησί Κουρασάο.
Κατά την έναρξη της συνόδου ο αντιπρόσωπος του Jouan Guaido στις ΗΠΑ -του προέδρου της Βουλής που αυτοανακηρύχθηκε τον περασμένο μήνα μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας και αναγνωρίζεται από την Ουάσινγκτον, καθώς επίσης και από άλλες περίπου σαράντα κυβερνήσεις- δήλωσε πως η προτεραιότητα είναι η βοήθεια να μπει και να αρχίσει να διανέμεται στη χώρα την 23η Φεβρουαρίου, ημέρα που θα συμπληρωθεί ένας μήνας αφότου ορκίστηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Nicolas Maduro, ωστόσο, αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια.
Βλέπει στο εγχείρημα της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών της στο εξωτερικό ένα πρόσχημα για να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.
Η σύνοδος της Πέμπτης ενέκρινε μια απόφαση-καταγγελία της πολιτικής του Maduro, αλλά μόλις τα 16 από τα 34 κράτη-μέλη του υπέγραψαν τη διακήρυξη για την αναγνώριση του Guaido ως μεταβατικού προέδρου της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης