Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γιαννακίδης (υφ. Οικονομικών): Η συμφωνία για την α' κατοικία ικανοποιεί την πλειοψηφία των δανειοληπτών

Γιαννακίδης (υφ. Οικονομικών): Η συμφωνία για την α' κατοικία ικανοποιεί την πλειοψηφία των δανειοληπτών
Ο κ. Γιαννακίδης υποστήριξε ότι η διευθέτηση του θέματος για την προστασίας της α' κατοικίας αλλά και οι ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας
Ως ένα εξαιρετικό και πολύ σημαντικό βήμα που ικανοποιεί την πλειοψηφία των δανειοληπτών  χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Στάθη Γιαννακίδη τη συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζιτών για τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη.
«Θεωρούμε ότι είναι ένα εξαιρετικό, πάρα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο ικανοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών και των επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν βάλει ως υποθήκη την πρώτη τους κατοικία» δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο.
«Στη συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσονται και επαγγελματικά δάνεια με υποθήκη της πρώτης κατοικίας και, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, με το νέο πλαίσιο καλύπτεται η συντριπτική πλειοψηφία όλων των κατηγοριών με ενυπόθηκα δάνεια πρώτης κατοικίας», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.
«Έχουμε μπροστά μας -και αυτό είναι η απόδειξη ότι έχουμε ξεφύγει οριστικά από τη σκληρή επιτροπεία των μνημονίων- το να μπορούμε να προχωρούμε με μεγαλύτερη ευελιξία στην προστασία συνολικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που τα τελευταία χρόνια βίωσε πραγματικά δραματικές καταστάσεις», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «η σχετική συμφωνία που επετεύχθη είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα, δεδομένου ότι αντιμετωπίζεται ένα βασικό ζήτημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι αυτό της ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων και της προστασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου».
«Η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος συνδυαστικά με τις ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί και από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, αποτελούν σημαντικά βήματα προκειμένου να ενισχυθεί, να βοηθηθεί η εγχώρια οικονομία.
Προφανώς, οι ρυθμίσεις από μόνες τους αποτελούν ένα βήμα.
Το δεύτερο βήμα είναι η συζήτηση για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας», επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, σημείωσε: «Έχουμε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως για παράδειγμα, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, που είναι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το αμέσως επόμενο διάστημα να έλθει το σχετικό νομοσχέδιο στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπως επίσης είναι και το μέτρο για τις μικροπιστώσεις, για δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ, για κόσμο ο οποίος δεν πληροί τα κριτήρια των συστημικών τραπεζών και αποκλείεται από τον τραπεζικό δανεισμό».
Ερωτηθείς για την επιδίωξη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συγκλίσεων με προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Γιαννακίδης εξήγησε ότι «είναι ένα υπαρκτό δίλημμα που κατά βάση θα πρέπει να απαντήσουν και οι δυνάμεις αυτές» και πρόσθεσε: «Έχουμε δει ουσιαστικά τη διάλυση του ΚΙΝΑΛ και την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι δυνάμεις που έχουν να επιλέξουν αν θα αποτελέσουν ουρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ σε μια προσπάθεια επιστροφής στο παρελθόν και αναστύλωσης του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίστηκε τα χρόνια της ανάπτυξης εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος και ενός πολιτικού προσωπικού που μας οδήγησε και στις εποχές των μνημονίων, που απέτυχε να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια, ή αν θα επιλέξουν αυτές οι δυνάμεις την προοδευτική σύγκλιση και τη συζήτηση με τις δυνάμεις της Αριστεράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης