Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kukies (υφ. Οικονομικών Γερμανίας): Πιθανώς να εξαγοραστούν Deutsche Bank, Commerzbank

tags :
Kukies (υφ. Οικονομικών Γερμανίας): Πιθανώς να εξαγοραστούν Deutsche Bank, Commerzbank
«Στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αυτού του είδους οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους μετόχους και τους διευθύνοντες των επιχειρήσεων», τόνισε ο Kukies
Για πιθανή εξαγορά των Deutsche Bank και Commerzbank από μεγαλύτερες τράπεζες, λόγω των χαμηλών τιμών των μετοχών, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Joerg Kukies.
«Στη φύση, τα μεγαλύτερα ζώα τρώνε τα μικρότερα», δήλωσε ο Kukies στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
 «Στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αυτού του είδους οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους μετόχους και τους διευθύνοντες των επιχειρήσεων, το κράτος απλά ορίζει το (ρυθμιστικό) πλαίσιο», πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Olaj Scholz δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι συζητά με τις διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων όσον αφορά το μέλλον τους, ενώ χαρακτήρισε τις πληροφορίες περί σχεδίων συγχώνευσης της Deutsche Bank και της Commerzbank «σεναριολογία».
Ωστόσο, κατά δημοσιεύματα στο Βερολίνο, η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων της Γερμανίας πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης