Τελευταία Νέα
Διεθνή

Thomas (Αμερικάνος στρατηγός): Πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Thomas (Αμερικάνος στρατηγός): Πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Είμαστε κοντά στο να περιορίσουμε την απειλή υποστήριξε ο Αμερικάνος στρατηγός
Την θέση ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία διατύπωσε ο Αμερικάνος στρατηγός Raymond Thomas, ο οποίος διοικεί τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις για το πώς θα ήταν η νίκη στη Συρία, ο Thomas υποστήριξε ότι «θα δίσταζα να χρησιμοποιήσω τη λέξη νίκη αντί της λέξης σκοπός».
«Σκοπός είναι να μειωθεί η απειλή σε αυτή την περιοχή.
Είμαστε κοντά στο να περιορίσουμε την απειλή και (...) να διαπιστώσουμε ποιες δυνατότητες πρέπει να διατηρήσουμε στην περιοχή ώστε διασφαλίσουμε στο μέλλον την επίτευξη του σκοπού» υποστήριξε ο Thomas, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν είναι ικανοποιημένος και για το εάν οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αυτό το σημείο στη Συρία, η απάντηση ήταν αρνητική.
Επιπλέον, ο Αμερικάνος στρατηγός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εκφραστεί με σιγουριά για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τελικά στη Συρία.
«Αυτή είναι μια από τις πιο περίπλοκες προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυνάμεις μας εδώ και αρκετό καιρό» τόνισε ο Thomas.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έχει κηρύξει τη νίκη των ΗΠΑ στη Συρία και έχει προαναγγείλει τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης