Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία: Η οικονομία δεν κινδυνεύει από ύφεση

tags :
Κροατία: Η οικονομία δεν κινδυνεύει από ύφεση
Κροατία: Η οικονομία δεν κινδυνεύει από ύφεση
Η Κροατία δεν κινδυνεύει από ύφεση και η οικονομία αναμένεται να "τρέξει" με ρυθμό ανάπτυξης που θα ξεπεράσει το 2% το 2019, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας T. Coric, στο περιθώριο συνεδρίου που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ.
Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι ενδεχόμενες αρνητικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία του τουρισμού.
Παρά το γεγονός ότι σημάδια επιβράδυνσης οικονομιών είναι εμφανή σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσθεσε, για παράδειγμα στην Ιταλία, η κροατική οικονομία θα συνεχίσει την θετική της πορεία και η κυβέρνηση εκτιμά ότι επενδυτικά σχέδια που είναι έτοιμα προς υλοποίηση θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανοδική τάση της οικονομίας.
Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της κροατικής οικονομίας για το τρέχον έτος, προσδιορίζοντάς την στο 2,7% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 2,8%, διότι αναμένει επιβράδυνση της αύξησης των εξαγωγών εξαιτίας της κατάστασης των οικονομιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες είναι οι σημαντικότεροι εμπορικοί εταίροι της Κροατίας.
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας, καθώς και το Οικονομικό Ινστιτούτο του Ζάγκρεμπ, ανακοίνωσαν ότι φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ εκτιμάται πως θα κυμανθεί από 2,7% έως και 2,9% και δεν υπάρχουν ενδείξεις για δραστική αλλαγή των προβλέψεών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης