Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με οριακή πτώση κάτω του 0,1% ή 1,2 δολ. στα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (14/2/2019) ο χρυσός, καθώς «ξεθώριασε» γρήγορα η στήριξη που είχε βρει στην απογοήτευση από ορισμένα μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Σημερινά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ έδειξαν τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των τελευταίων δέκα ετών για τον Δεκέμβριο του 2018, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία κατέβασε ταχύτητα στα τέλη του 2018.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις «βούλιαξαν» κατά 1,2% τον Δεκέμβριο -η μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η οικονομία αναδυόταν από την ύφεση- ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 0,2%.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 0,1% στις τιμές παραγωγού για τον Ιανουάριο του 2019, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να παραμείνει υπομονετική με περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιούλιο του 2017.
Αρνητικά ήταν τα στοιχεία και για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση κατά 4.000 για την περασμένη εβδομάδα, σε μια ένδειξη επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην αμερικανική αγορά εργασίας.
Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία αντιστάθμισαν την αισιοδοξία γύρω από την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες «πηγαίνουν καλά», ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου εκεχειρίας, που ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες.
Πάντως, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει να επεκτείνει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση κάτω του 0,1% ή 1,2 δολ. στα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,13 δολ., με το αμερικανικό νόμισμα να δέχεται πιέσεις από τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης