Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ από τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για τις χρηματοδοτήσεις 16 δισ. δρχ.

Τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ από τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για τις χρηματοδοτήσεις 16 δισ. δρχ.
Ο κ. Τσουκάτος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το ίδιο του το κόμμα τον έκανε αποδιοπομπαίο τράγο
Λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Θεόδωρου Τσουκάτου σχετικά με τις χορηγίες της Siemens αλλά και άλλων εταιρειών στο ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμερλούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι τα χρήματα που έλαβε το 1999 από τη Siemens για τη σύμβαση με τον ΟΤΕ (1 εκατ. γερμανικά μάρκα) κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, ο κ. Τσουκάτος, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν ταμίας της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και εν εκ των στενών συνεργατών του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αποκάλυψε ότι τα χρήματα της Siemens δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό.
Όπως είπε το συνολικό ποσό που εισέρευσε ως χρηματοδοτήσεις -και από άλλες εταιρείες- στα ταμεία του κόμματος ήταν 16 δισ. δρχ.

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ

Εκτός από τις αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις, αίσθηση προκαλεί και η επίθεση του κ. Τσουκάτου στη διοίκηση του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκάτος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το ίδιο του το κόμμα τον έκανε αποδιοπομπαίο τράγο.
«Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο.
Το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα και όλοι ήταν μια χαρά εκτός από εμένα.
Από την πολιτική καταστράφηκα οικονομικά.
Πέρασα έναν Γολγοθά 10 χρόνια και θέλω να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να αποκτήσω την ελευθερία μου γιατί είμαι αιχμάλωτος» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν , από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα.
Δεν ζητώ συγνώμη από την ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας.
Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια».
Ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε μάλιστα ότι είχε ενημερώσει  τους κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου, για την πρόθεσή του να πει  την αλήθεια για την τύχη του 1 εκατ. από τη Siemens.
«Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο.
Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν.
Δεν ρώτησαν τους ταμίες.
Έκαναν  μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές.
Αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας.  
Ο κ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Lagarde, είπε "το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά".
Τον καλώ να αναλογιστεί τι έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης