Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Η απασχόληση στην ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,2% σε ετήσια βάση
Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το 2018 για την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία παρέμεινε σε τροχιά ανάπτυξης κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) στοιχεία της Eurostat.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +1,6% το τρίτο τρίμηνο του 2018, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημιοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οικονομία της ενιαίας νομισματικής ένωσης αναπτύχθηκε κατά 0,2% διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,4%.
Για το 2018 συνολικά, η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 1,8%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε στο 1,9%, την ίδια στιγμή που το ετήσιο ποσοστό ανόδου για το 2017 ήταν 2,4% και στις δύο περιπτώσεις.
Επιπλέον, η Eurostat δημοσίευσε και τα στοιχεία που αφορούν την απασχόληση για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε τριμηνιαία άνοδος +0,3% για την Ευρωζώνη και +0,2% για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά +1,2% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, ενώ για το σύνολο του έτους, η άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,4% και +1,3% αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι οι τελικές εκτιμήσεις της Eurostat για το ΑΕΠ αναμένεται να δημοσιευθούν στις 7 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης