Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Δεν είναι σαφές εάν o Trump θα υπογράψει τη συμφωνία για την αποφυγή του shutdown

Λευκός Οίκος: Δεν είναι σαφές εάν o Trump θα υπογράψει τη συμφωνία για την αποφυγή του shutdown
Ο Donald Trump «ζυγίζει» κάθε πιθανή επιλογή για την εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα, δήλωσε η εκπρόσωπός του, Sarah Sanders
(upd) Δεν είναι σαφές αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα υπογράψει τη δικομματική συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθεί το shutdown, δήλωσε σήμερα (13/2/2019) η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders.
«Θέλουμε να δούμε πώς θα είναι η τελική νομοθεσία», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους, έξω από τον Λευκό Οίκο.
«Είναι δύσκολο να πούμε οριστικά εάν ο πρόεδρος πρόκειται να το υπογράψει ή όχι, μέχρι να γνωρίζουμε όλα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό», πρόσθεσε η Sanders.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στο «Fox News», η Sanders είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, «ζυγίζει» κάθε πιθανή επιλογή για την εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα της χώρας, αν και εξετάζει τη δικομματική συμφωνία του Κογκρέσου για τη διασυνοριακή ασφάλεια.
Ερωτηθείσα αν ο Trump θα υπογράψει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν μέλη του Κογκρέσου, η Sanders δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Fox News» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάζεται να δει την τελική συμφωνία προτού λάβει μια απόφαση.
«Υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά», δήλωσε η Sanders.
«Ο πρόεδρος και η ομάδα του εξετάζουν κάθε δυνατή επιλογή για να εξασφαλίσουν την πλήρη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το τείχος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, το «CNN», η «Washington Post» και η «Wall Street Journal» ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να υπογράψει τη δικομματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν μέλη του Κογκρέσο, με στόχο την αποφυγή ενός ακόμα κυβερνητικού shutdown στην Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, ερωτηθείσα σχετικά με τις εν εξελίξει εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, η Sanders δήλωσε ότι ο Trump εξετάζει διάφορες επιλογές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της προθεσμίας για την επίτευξη συμφωνίας, που λήγει την 1η Μαρτίου, προσθέτοντας ότι η τελική συμφωνία εξαρτάται από μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του Trump με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης