Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump θα υπογράψει τη δικομματική συμφωνία για την αποφυγή του shutdown

ΗΠΑ: Ο Trump θα υπογράψει τη δικομματική συμφωνία για την αποφυγή του shutdown
Ο Donald Trump σχεδιάζει να υπογράψει τη δικομματική συμφωνία για την αποφυγή ενός ακόμα κυβερνητικού shutdown
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σχεδιάζει να υπογράψει τη δικομματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν μέλη του Κογκρέσο, με στόχο την αποφυγή ενός ακόμα κυβερνητικού shutdown στην Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδουν σήμερα (13/2/2019) ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ειδικότερα, το «CNN», η «Washington Post» και η «Wall Street Journal» αναφέρουν σήμερα ότι ο Trump σκοπεύει να υπογράψει το μέτρο, εάν περάσει από το Κογκρέσο.
Χθες, ωστόσο, ο Trump δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στη νομοθεσία και δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τη συμφωνία, η οποία δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση του τείχους που επιθυμεί να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν αναμένει ένα ακόμη shutdown.
Η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορούσε να ψηφίσει ακόμη και σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με πηγή του «Reuters», παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκδώσει γραπτό αντίγραφο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τους διαπραγματευτές του Κογκρέσου τη Δευτέρα το βράδυ.
Η συμφωνία πρέπει επίσης να περάσει από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία και να υπογραφεί από τον Trump πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Πηγές του Κογκρέσου έχουν αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 1,37 δισ. δολ. για νέα περίφραξη στα σύνορα, περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά όχι το ποσό των 5,7 δισ. δολ. που απαιτείται για την κατασκευή του τείχους του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης