Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει τον διάδοχο του Draghi στην ΕΚΤ

tags :
CNBC: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει τον διάδοχο του Draghi στην ΕΚΤ
Η οκταετής θητεία του Draghi ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο και η αγορά ανυπομονεί για την κατεύθυνση που θα λάβει η ΕΚΤ στη μετά - Draghi εποχή
Δεν χωράει αμφιβολία ότι το μεγαλύτεροι ερώτημα για το μέλλον του ευρώ το 2019 είναι ποιος θα διαδεχθεί τον Mario Draghi στη διοίκηση της ΕΚΤ, σημειώνει το CNBC.
Η οκταετής θητεία του Draghi ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο και η αγορά ανυπομονεί για την κατεύθυνση που θα λάβει η ΕΚΤ στη μετά - Draghi εποχή.
Ευρωπαίοι αξιωμαοτύχοι δήλωσαν στο CNBC ότι ένας Γάλλος υποψήφιος έχει πολλές πιθανότητες να διαδεχθεί τον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη διανομή των αξιωμάτων της ΕΕ.
«Επί της αρχής, η Γαλλία έχει καλές πιθανότητες», τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο.
Και πρόσθεσε ότι δύο είναι οι πιθανοί Γάλλοι υποψήφιοι:
Ο Βenoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.
Έταιρος αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει λόγο στην επιλογή του νέου κεντρικού τραπεζίτη της Ευρωζώνης, καθώς την απόφαση θα κληθούν να λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Τρίτος αξιωματούχος τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις.
Ισχυρή είναι και η υποψηφιότητα του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann.
Επίσης στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα των Olli Rehn και Erkki Liikanen από την κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας, καθώς και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Λιθουανίας, Vitas Vasiliauskas δήλωσε στο CNBC ότι ανεξάρτητα από τον διάδοχο του Draghi, η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει την κανονικοποίηση της νομισματικής πολιτικής.
Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, εκτίμησε ότι αυτό που χρειάζεται η ΕΚΤ είναι η διατήρηση του δόγματος Draghi (whatever it takes).
O ίδιος εκτιμά ότι το ιδανικό πρόσωπο για να διαδεχθεί τον Mario Draghi είναι ο Benoit Coeure.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης