Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η τρέχουσα νομισματική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί - Ο πληθωρισμός επιστρέφει σταδιακά στο 2%

Kuroda (BoJ): Η τρέχουσα νομισματική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί - Ο πληθωρισμός επιστρέφει σταδιακά στο 2%
Ο επικεφαλής της Bank of Japan κατέστησε σαφές ότι η επίτευξη του στόχου πληθωρισμού στο 2% αποτελεί δική του ευθύνη
Στο γεγονός ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωση της Bank of Japan χρειάζεται να συνεχιστεί προκιμένου να επιστρέψει η σταθερότητα των τιμών, αναφέρθηκε σήμερα (13/2) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι αποτελεί δική του ευθύνη η επίτευξη του στόχου πληθωρισμού της τράπεζας στο 2%, διατηρώντας επίμονα τα μέτρα τόνωσης, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί προσεκτικά την τρέχουσα πολιτική, ώστε να μην προακλέσει παρενέργειες.
Ο επικεφαλής της Bank of Japan επεσήμανε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική χρειάζεται να διατηρηθεί επίμονα ώστε να επιστρέψει η σταθερότητα των τιμών, εκγράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ο πληθωρισμός επιστρέψει σταδιακά προς τον στόχο του 2%.
Παράλληλα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι τόσο προσεκτικές όσον αφορά τις μισθολογικές αυξήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι δείχνουν λιγότερη απροθυμία όσον αφορά τις τιμές.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τις παρενέργειες της νομισματικής πολιτικής», επανέλαβε ο κ. Kuroda, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έιναι σταθερό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης