Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Γιατί οι κορυφαίοι διαχειριστές γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές - Στροφή στα μετρητά

BofA: Γιατί οι κορυφαίοι διαχειριστές γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές - Στροφή στα μετρητά
Το 55% των διαχειριστών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της διεθνούς οικονομίας το 2020
Παρά το γεγονός ότι το 2019 έχει αποδειχθεί, μέχρι στιγμής, πολύ θετικό για τις αγορές, με τον S&P 500 να κλείνει τον καλύτερο Ιανουάριο από το 1987, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός traders που μποϊκοτάρουν την αγορά, όπως σημειώνει σε ανάλυσή της η Bank of America.

Όπως είναι φυσικό αυτή η συμπεριφορά εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς εάν οι έμπειροι επενδυτές πωλούν μετοχές, τότε ποιοι είναι οι πραγματικοί αγοραστε΄ς που διατηρούν τους δείκτες σε καλή πορεία;

Σύμφωνα με τον αναλυτή της BofA, Micahel Harnett οι πραγματικά πλούσιοι traders κάνουν απεργία και δεν φαίνονται πρόθυμοι να εκμεταλλευθούν το ράλι της Wall Street.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων της αμερικανικής τράπεζας από την πρόσφατη έρευνά της μεταξύ 218 κορυφαίο διαχειριστών κεφαλαίων, οι τοποθετήσεις σε  μετοχές έχουν υποχωρήσει στο 12% των κεφαλαίων, ενώ μόλις το 6% εξ αυτών προσδίδουν υπέρβαρη σύσταση.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων μοιάζουν πραγματικά να μισούν τις αμερικανικές μετοχές, με τις τοποθετήσεις τους σε αυτές να υποχωρούν τον Ιανουάριο 2019 στο χαμηλότερο επίπεδο εννέα μηνών.

Αντίθετα οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν λίγο καλύτερη αντιμετώπιση, με το 5% των διαχειριστών να προσφέρουν σε αυτές σύσταση «overweight».

Όσο για τους traders της Wall Street, όπως αποκαλύπτει η BofA, μοιάζουν να λατρεύουν τις μετοχές αναδυόμενων αγορών, όπου καταγράφονται και οι περισσότερες long τοποθετήσεις.

Ταυτόχρονα τα μετρητά εξακολουθούν να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, με το 44% των διαχειριστών να προσδίδουν σε αυτά σύσταση «overweight».

Σύμφωνα με τον Harnett: Η έρευνα για τον Φεβρουάριο αποδεικνύει ότι οι επενδυτές στρέφονται στα μετρητά και εγκαταλείπουν τις μετοχές.

Επιπρόσθετα το 55% των διαχειριστών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία τόσο της διεθνούς ανάπτυξης όσο και του πληθωρισμού κυρίως για το 2020.

Παραμένουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία του πιστωτικού κύκλου, θεωρώντας ότι οι ισολογισμοί αρκετών επιχειρήσεων είναι υπέρ-μοχλευμένοι.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης