Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος μόνιμη συνεργασία με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο

Κρεμλίνο: Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος μόνιμη συνεργασία με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν ουσιαστικές συζητήσεις» για τη δημουργία συμμαχίας με τον ΟΠΕΚ
Τη θέση ότι η Ρωσία δεν εξετάζει επί του παρόντος μία μόνιμη συμμαχία με τον ΟΠΕΚ στον τομέα του πετρελαίου, διατύπως σήμερα (12/2) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας συμμαχίας με τον ΟΠΕΚ, απάντησε ότι «δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με αυτό», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «δε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη αυτή τη στιγμή».
Παράλληλα, ο κ. Peskov τόνισε ότι «δεν υπήρξαν ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με αυτό».
Τα σχόλια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου έρχονται μετά της αναφορές της Wall Street Journal ότι ο ΟΠΕΚ θα επιθυμούσε να δημιουργήσει μία επίσημη συμμαχία με τη Ρωσία, προκειμένου να επιτεχυθεί μία καλύτερη εξισορρόπιση στην αγορά πετρελαίου.
Όπως ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός ευελπιστεί να υπάρξει μία σχετική συμφωνία συνεργασίας κατά την επόμενη συνάντηση ΟΠΕΚ και Ρωσίας τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης