Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (NATO): Προετοιμαζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς της Συνθήκη INF - Πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα

Stoltenberg (NATO): Προετοιμαζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς της Συνθήκη INF - Πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα
Ο Jens Stoltenberg τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αναπτύξει νέους πυραύλους στην Ευρώπη
Στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για «έναν κόσμο χωρίς τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας», αναφέρθηκε σήμερα (12/2) ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο κ. Stoltenberg ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει αυτή τη στιγμή «τα αμυντικά βήματα για την αντιμετώπιση των διαταραχών της ασφάλειας που προκαλούνται από τον τερματισμό της Συνθήκης INF».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι το ΝΑΤΟ «δε σχεδιάζει να αναπτύξει νέους πυραύλους στην Ευρώπη και δεν επιθυμεί μία νέα κούρσα εξοπλισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία».
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διευκρίνησε ότι «την ίδια στιγμή, προετοιμαζόμασε για έναν κόσμο χωρίς της Συνθήκη INF», προσθέτοντας ότι «θα συζητήσουμε τα βήματα που θα πρέπει να λάβει το ΝΑΤΟ ώστε να προσαρμοστεί στους πυραύλους της Ρωσίας».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας και ομιλίτρια της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Valentina Matviyenko, διευκρίνησε ότι η απόφαση της χώρας να αναστείλει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη αποτελεί απάντηση στη σχετική κίνηση των ΗΠΑ και ότι δε σχετίζεται με μία κούρσα εξοπλισμών.
«Η διατήρηση του απαιτοπύμενου επιπέδου ασφαλείας για τη χώρα μας και τους πολίτες της στην παρούσα κατάσταση θα διασφαλιστεί με την εφαρμογή στρατιωτικών και τεχνικών μέτρων στο πλαίσιο ων αμυντικών αντικειμένων του ρωσικού προϋπολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Matviyenko, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αποτελεί «αναγνωρισμένο ηγέτη του κινήματος για την εξασφάλιση της δίκαιης παγκόσμιας τάξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης