Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο ΟΗΕ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί το ψήφισμα των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο ΟΗΕ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί το ψήφισμα των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στόχος του ψηφίσματος των ΗΠΑ είναι η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα
Στο γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί το ψήφισμα των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, αναφέρθηκε σήμερα (12/2) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, τονίζοντας ότι στόχος του ψηφίσματος είναι η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ειδικότερα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ότι θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo, προκιεμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνάντηση με την εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini, για το ίδιο ζήτημα «στο εγγύς μέλλον».
Όπως ανέφερε ο κ. Lavrov, το ψήφισμα που κατέθεσαν στο ΟΗΕ οι Ηνωμένες Πολιτείες για τη Βενεζουέλα είναι απίθανο να υπερψηφιστεί, καθώς στόχος του είναι να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το Συμβούλιο Ασφαλεία δε θα δεχθεί ποτέ μία τέτοια απόφαση».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε πως «οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ότι το ψήφισμα της Ρωσίας αποσκοπεί να καταργήσει την ανθρωπιστική βοήθεια της Ουάσιγκτον είναι ψέματα», διευκρινίζοντας ότι «αντιθέτως, το ψήφισμα επιδιώκει να στηρίξει το έργο της καθιέρωσης εθνικού διαλόγου».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, και πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, Manuel Quevedo, δήλωσε ότι η χώρα του αναζητάει συνεργασία με «φιλικά έθνη» για την καταπολέμηση των κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
«Ο κόσμος δεν είναι μόνο τα δολάρια και οι ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Quevedo, προσθέτοντας ότι «η ανταλλαγή αργού πετρελαίου και αγαθών είναι ο τρόπος μέσω του οποίου η χώρα χειρίζεται το εμπόριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης