Φίλης: Δύσκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ πριν τις εκλογές – Όλο και πιο δεξιά ο Καμμένος

Φίλης: Δύσκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ πριν τις εκλογές – Όλο και πιο δεξιά ο Καμμένος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε πρέπει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι είναι δύσκολο να γίνει διάλογος με το Κίνημα Αλλαγής πριν από τις εκλογές μια και η άποψη που επικρατεί είναι αυτή της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της αριστεράς και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Πριν τις εκλογές δεν είναι εύκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για στρατηγική νίκη της ΝΔ.
Το ΚΙΝΑΛ ως χώρος του κέντρου πρέπει να επιδιώξουμε να έχει προγραμματική συνάντηση με εμάς.
Θα γίνει διάλογος με βάση τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές.
Σε μια διαιρετική τομή νεοφιλελευθερισμός/κοινωνικό κράτος το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έρθει στην όχθη του κοινωνικού κράτους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε πρέπει, να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για συνεργασία με δυνάμεις που δεν θα ενταχθούν οργανικά στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πολιτική στάση που τηρεί ο Π. Καμμένος μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση.
«Τα διαζύγια προκύπτουν όχι όταν το θέλει κάποιος αλλά όταν οι εξελίξεις το επιτρέπουν.
Ο κ. Καμμένος κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης.
Εκτιμώ ότι ο κ. Καμμένος πάει όλο και δεξιότερα.
Προσπαθεί να κερδίσει από τις τάξεις των εθνικιστών, των όψιμων μακεδονομάχων, εκεί συνωστίζονται πολλές πολιτικές δυνάμεις, είναι μικρός ο χώρος για να πάρει το κομμάτι που του χρειάζεται για να επιβιώσει.
Η ακροδεξιά υπάρχει και μέσα στη ΝΔ.
Σε αυτό τον αστερισμό συνωθείται και ο κ. Καμμένος» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος ερωτηθείς για τους μελλοντικούς στόχους που θα πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως «η κατάσταση δεν επιτρέπει συγκλίσεις στο κέντρο, αλλά προγραμματικές συγκλίσεις».
«Το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση μέχρι το 2022 αλλά και να την υπερβαίνει.
Πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά στην ώρα τους.
Η αναδιαμόρφωση του δημόσιου τομέα, η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, οικολογικές προτεραιότητες είναι βασικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε» υποστήριξε ο κ.Φίλης, ο οποίος σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, υπογράμμισε πως αυτές πρέπει να γίνουν «όταν υπάρχει η δυνατότητα χωρίς συγχύσεις να εκφραστεί η λαϊκή βούληση».
«Φυσικά υπάρχει το όριο της εξάντλησης της τετραετίας αλλά εφόσον υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες μπορεί να είναι και άλλη η ημερομηνία, εννοώ τον Μάιο» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος ερωτηθείς τι θα σημάνει μια τυχόν εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί εκλογικά δεν θα υπάρξουν αναταράξεις αλλά ένας χρήσιμος πολιτικός προβληματισμός, δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS