Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι πρωτοποριακό για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, το έκλεισε!

Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι πρωτοποριακό για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, το έκλεισε!
Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράγματι κάτι πρωτοποριακό για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Το έκλεισε!
Με capital controls, μάς χρέωσε 200 δισ., δεν ξεχνάμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τον κ. Βαρουφάκη», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
«Η τράπεζα αδυνατεί να παίξει το ρόλο που έχει σε μια σύγχρονη δυτική οικονομία και τα “κόκκινα” δάνεια έχουν σκαρφαλώσει σε ιλιγγιώδη ποσά.
Η κυβέρνηση αποδέχτηκε ήδη, από το όριο των 250.000 ευρώ θα πέσει στις 120.000-14.000 ευρώ η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία να ξεσκαρτάρει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να προστατευτεί η κατοικία τους, αλλά η ανικανότητα του κ. Δραγασάκη, του κ. Φλαμπουράρη και των υπολοίπων που τέσσερα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για το τραπεζικό σύστημα, οδήγησε κάποιους μεγαλοοφειλέτες απατεώνες να “κρύβονται” πίσω από το νόμο Κατσέλη και τώρα θα την πληρώσει ο κόσμος που δεν φταίει», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας.
Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δραγασάκη.
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε τέσσερα χρόνια την ευθύνη των τραπεζών, βγήκε δημοσίως και είπε ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα και αν δεν δοθεί λύση στα “κόκκινα” δάνεια θα χρειαστεί να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και να πληρώσει ο κόσμος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι διέλυσε τις τράπεζες.
Είπε ο κ. Δραγασάκης ότι θα πληρώσει ο κόσμος τα “σπασμένα” των τραπεζών ή όχι;
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δάνεια στον κ. Καλογρίτσα;
Κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν θέλουν να πουν την αλήθεια για το πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες με δική τους υπαιτιότητα, γιατί τέσσερα χρόνια δεν έκαναν το παραμικρό.
Είναι ανίκανοι να διοικήσουν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάζουν τρικλοποδιές στους πολιτικούς τους αντιπάλους και να τους διώκουν.
Δεν θέλουν να δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού γι' αυτό και δεν ακούμπησαν το τεράστιο πρόβλημα με τα “κόκκινα” δάνεια, το άφησαν να συρθεί για να το χρεώσουν στους επόμενους.
Αυτή είναι η αλήθεια, ό,τι προεκλογικό λόγο και να αρθρώσουν, όσο και αν προσπαθούν να εμφανίσουν ως έργο, τους μουσαμάδες του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια αυτοκινητοδρόμων που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
«Η στόχευση του Αλέξη Τσίπρα είναι μία: να κυλήσει λίγο ακόμα ο χρόνος, να πάει σε εκλογές και να τα φορτώσει όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Να βάλει μπουρλότο στην επόμενη διακυβέρνηση που δίνει ελπίδα στον τόπο.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτό, έτσι νομοθετεί, έτσι προγραμματίζει τις επόμενες εκλογές», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS