Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,29% και τα 1.315,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,29% και τα 1.315,75 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (12/2) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 ενισχύεται κατά +0,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.315,75 δολ. ανά βαρέλι, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες πτώσης.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στις 96,98 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.
Χθες (11/2) η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kellyanne Conway, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping «πολύ σύντομα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει να είναι δίκαιος με τους Αμερικανούς εργαζομένους και τα αμερικανικά συμφέροντα».
«Έχει σφυριλατίσει μία συμφωνία αμοιβαίου σεβασμού με τον πρόεδρο Xi», δήλωσε η Kellyanne Conway, προσθέτοντας ότι «θα συναντηθούν ξανά σύντομα».
Από την πλευρά του, και ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για την επίτευξη «σπουδαίων συμφωνιών στο εμπόριο», καθώς και ότι δε θέλει ο ίδιος να έρθει η Κίνα αντιμέτωπη με «δύσκολους καιρούς».
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι προοπτικές για άμεση επίλυση της εμπορικής διαμάχης δε φαίνονται πολύ ελπιδοφόρες, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν την Κίνα αναφορικά με ένα σύνολο μακροχρόνιων απαιτήσεων.
Επιπλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των δυνόρων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ακόμα κυβερνητικό shoutdown σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή (15/2).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης