Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες - Στο +1,51% το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες - Στο +1,51% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 1,3%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τρίτη (12/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τα θετικά σχόλια των ΗΠΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα για το εμπόριο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,51% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,44 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,32% στα 53,10 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες (11/2) η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kellyanne Conway, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping «πολύ σύντομα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει να είναι δίκαιος με τους Αμερικανούς εργαζομένους και τα αμερικανικά συμφέροντα».

«Έχει σφυριλατίσει μία συμφωνία αμοιβαίου σεβασμού με τον πρόεδρο Xi», δήλωσε η Kellyanne Conway, προσθέτοντας ότι «θα συναντηθούν ξανά σύντομα».
Οι εμπορικές συνομιλίες υψηλόβαθμών αξιωματούχων των δύο χωρών συνεχίζονται στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, ενώ αργότερα εντός της εβδομάδας, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, θα συναντηθεί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, καθώς και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin.
Παράλληλα, οι περικοπές που έχει πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚ, καθώς και οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας παρέχουν επίσης στήριξη προς το πετρέλαιο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης