Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,5% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,5% ή 6,60 δολ. στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (11/2/2019) ο χρυσός, καθώς ενδυναμώθηκε το δολάριο, εν μέσω της αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν στο Πεκίνο την ερχόμενη Πέμπτη (14/2), προκειμένου να αμβλύνουν τις εμπορικές τους διαφορές και να συνάψουν μία συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει περαιτέρω ώθηση στις αγορές.
Νωρίτερα σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα κατά την ολοκλήρωση του νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Εξάλλου, η Kellyanne Conway, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σήμερα μια συνάντηση ανάμεσα στον Trump και τον Xi στο εγγύς μέλλον παραμένει πιθανή, σε ένα ακόμη θετικό «σήμα» για το ενδεχόμενο μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Εν τω μεταξύ, το δολάριο επωφελήθηκε και από τις πιέσεις στην στερλίνα, η οποία αποδυναμώθηκε, στον απόηχο των στοιχείων για το βρετανικό ΑΕΠ.
Το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ για το σύνολο του 2018, η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 1,4% -το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.
Επιπλέον, πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Δεκέμβριο του 2018, και συγκεκριμένα κατά 0,5%, καθώς η παραγωγή στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε κατά 0,7%.
Για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, η συνολική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση 1%.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν πως το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε κατά 900 εκατ. στερλίνες στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018, σε 10,4 δισ. στερλίνες, ενώ στο σύνολο του 2018, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε σε 32,3 δισ. στερλίνες, κυρίως εξαιτίας της αύξησης στις εισαγωγές του κλάδου υπηρεσιών.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,5% ή 6,60 δολ. στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,5% στις 97,1 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,127 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,7% στο 1,286 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός σημείωσε συνολικές απώλειες 0,3%.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας και τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2018, και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επίδραση στην πορεία του δολαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης