Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Απέτυχε η κυβέρνηση στα κόκκινα δάνεια – Θεαματική η σύγκρουση Δραγασάκη - Φλαμπουράρη

Σπυράκη: Απέτυχε η κυβέρνηση στα κόκκινα δάνεια – Θεαματική η σύγκρουση Δραγασάκη - Φλαμπουράρη
Η υπεύθυνη στάση Μητσοτάκη στο Σκοπιανό καλύπτει τις ανησυχίες της πλειονότητας των Ελλήνων
Την θέση ότι η κυβέρνηση απέτυχε στο θέμα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ζητήματος των κόκκινων δανείων διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κα.Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ υπερασπίζεται την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι έχει καταθέσει πρόταση ήδη από το 2016 ενώ έκανε λόγο για «θεαματική σύγκρουση Δραγασάκη-Φλαμπουράρη».
«Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε για τη διευθέτηση του ζητήματος.
Η ΝΔ προτείνει μια λύση χωρίς να επιβραβεύονται οι κακοπληρωτές, να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, να επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες και να μην διακινδυνεύσει η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εν αντιθέσει προς τον κ. Τσίπρα που όποτε βγαίνει από το Μαξίμου έχει ανάγκη να περιφορουρείται από διμοιρίες αστυνομικών, ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε το Σαββατοκύριακο σε Σιάτιστα, Γιαννιτσά και Κοζάνη.
Η υπεύθυνη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό καλύπτει τις ανησυχίες της πλειονότητας των Ελλήνων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη χώρα μας, καθώς επίσης ότι δεν απεμπολεί το δικαίωμα να βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας στην ΕΕ.
Η ΝΔ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να κατοχυρωθούν τα μακεδονικά προϊόντα που είναι απροστάτευτα» υπογράμμισε η κα.Σπυράκη, τονίζοντας ότι άμεσα η ΝΔ θα παρουσιάσει τολμηρό σχέδιο για την ανάπτυξη της Μακεδονίας.
Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ μετά την κύρωση της Συμφωνίας θα αποκαλεί την γείτονα χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η κα. Σπυράκη επανέλαβε ότι «η Συμφωνία είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αμβλύνει τις συνέπειές της για την χώρα μας».
Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Weber σε σχέση με το ενδεχόμενο αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κα. Σπυράκη είπε ότι ο Weber ανέφερε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προϋπόθεση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Η κα.Σπυράκη υποστήριξε ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα, όχι για τη ΝΔ αλλά για τους Έλληνες πολίτες, υποστήριξε ότι έχει λήξει το θέμα της υποψηφιότητας του Γ. Αυτιά ενώ για την περίπτωση του Κ. Μπογδάνου είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορές ξένες προς τη ΝΔ» και επανέλαβε πως ήταν σκηνοθετημένο το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης