Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Ο ελληνικός λαός απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, η ΝΔ σε περιβάλλον αυτοδυναμίας

Μηταράκης: Ο ελληνικός λαός απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, η ΝΔ σε περιβάλλον αυτοδυναμίας
Πάρα πολύ σύντομα το Βόρεια θα ξεχαστεί και θα απομείνει το Μακεδονία είπε ο κ.Μηταράκης
Την θέση ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και ότι η ΝΔ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη αυτοδυναμίας διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Μηταράκης.
Ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων ο κ. Μηταράκης είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ότι για τη ΝΔ «είναι ψηλά ο πήχης».
«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σ' αυτή τη χώρα μετά από τέσσερα χρόνια οπισθοδρόμησης σε όλους τους τομείς, στα εθνικά μας θέματα, στην οικονομία, στα θέματα κοινωνικής συνοχής, στο μεταναστευτικό, στην Παιδεία, στην Υγεία.
Για όλα αυτά τα θέματα ο ελληνικός λαός ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν για τις εθνικές εκλογές, οι οποίες μιλάνε για διψήφιο ποσοστό και μιλάνε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε περιβάλλον αυτοδυναμίας» είπε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Θα αλλάξει η συνταγματική ονομασία της γείτονος, αλλά στην πράξη μέσω της αναγνώρισης της υπηκοότητας, της ταυτότητας και της γλώσσας, στην καθομιλουμένη το "Βόρεια" θα ξεχαστεί πάρα πολύ σύντομα.
Ο ελληνικός λαός ήταν απέναντι σε αυτή τη συμφωνία, η οποία ψηφίστηκε όπως ψηφίστηκε, με τους πρόθυμους βουλευτές, οι οποίοι ήρθαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας για να περάσουν μια επιζήμια και ετεροβαρής συμφωνία», είπε ο κ. Μηταράκης.
Όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Μηταράκης εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να απαντήσει συντονισμένα στα αιτήματα των αγροτών.
«Είναι πολύ λογικό οι αγρότες να ζητούν να συναντηθούν με αυτόν που θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Υποτίθεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι είμαστε εκτός των μνημονίων και, κατά συνέπεια, έχει βαθμούς ελευθερίας στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής.
Πρέπει να δούμε εάν αυτό ισχύει.
Η δική μου άποψη είναι ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για πάρα πολλά χρόνια σε ιδιαίτερα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κι αυτό δημιουργεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ.Μηταράκης, σχολιάζοντας και την πρόσφατη τοποθέτηση του M. Weber για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Ήταν πάρα πολύ μεγάλη διπλωματική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη η δήλωση Weber ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη υπό προϋποθέσεις να εξετάσει αυτή την υπερμακροχρόνια δέσμευση της Ελλάδος, αν η χώρα μας μπορεί να εφαρμόσει μια πιο αναπτυξιακή οικονομική πολιτική.
Πιέζουμε την οικονομία με μία υπερφορολόγηση γι' αυτό και όλοι οι διεθνείς αναλυτές αφενός μεν μιλούν για θέματα στον τραπεζικό κλάδο, αφετέρου στοχεύουν σε πολύ χαμηλή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στα επόμενα χρόνια» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης