Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ντέρμπι οι επόμενες εκλογές - Το καλύτερο για τη χώρα είναι να διεξαχθούν τον Οκτώβριο

Παπαδημούλης: Ντέρμπι οι επόμενες εκλογές - Το καλύτερο για τη χώρα είναι να διεξαχθούν τον Οκτώβριο
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί για τις επόμενες εκλογές
Την άποψη ότι το καλύτερο για τη χώρα θα είναι οι εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί.
«Στις εθνικές εκλογές, που το καλύτερο για τη χώρα είναι να γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, με αυτό της ΝΔ με τις συνεργασίες της, θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 70%.
Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, η διαφορά θα είναι μικρή» τόνισε.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι είναι το φαβορί υπό δύο προϋποθέσεις: πρώτον ότι θα αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την εξωστρέφειά μας ως κόμμα και κυβέρνηση, δεύτερον ότι δεν θα "φωτίσει ο θεός" την ΝΔ να αλλάξει αρχηγό, να αλλάξει τον Κυρ. Μητσοτάκη, πριν από τις εκλογές».
Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως «θα επιταχυνθεί» η τάση κλεισίματος της δημοσκοπικής «ψαλίδας» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «μετά την έξοδο από τα μνημόνια, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του κυβερνητικού διαζυγίου με τον κ. Καμμένο.
Ήδη επιταχύνεται η διαμόρφωση ενός ολοένα και ισχυροποιούμενου πολιτικού διπολισμού», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Από την μία το στρατόπεδο της προόδου με ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη θα είναι το υπερσυντηρητικό στρατόπεδο, με βασική ραχοκοκαλιά τη ΝΔ, η οποία όμως ολοένα και περισσότερο μετατοπίζεται προς την άκρα δεξιά, καθώς έχει "πάρει τα κλειδιά" του Κυρ. Μητσοτάκη η ακροδεξιά τρόικα Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη».
«Την ώρα που καταγράφεται αυξανόμενη επανασυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει πλέον να απευθύνουμε ένα μήνυμα “για πιο δυνατό ως κόμμα, να σηκωθούμε από τους καναπέδες”.
Τη μάχη δεν θα την κερδίσουμε μόνο με θετικά μέτρα οικονομικής πολιτικής», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης και προσέθεσε ότι «θα την κερδίσουμε μόνο αν, ως αριστεροί και αριστερές, ξανακερδίσουμε την μάχη "άνθρωπο τον άνθρωπο", της επικοινωνίας στο δρόμο.
Γιατί όσο ανακάμπτει μαζί με την οικονομία και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα δυναμώνει και ο βρόμικος πόλεμος από τα ΜΜΕ και από τη βιομηχανία των fake news, που θα κάνουν θραύση σε αυτές τις εκλογές».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως «κάθε μέρα που περνά, η στήριξη της Συμφωνίας και στην Ελλάδα θα ενισχύεται, καθώς υποχωρούν οι φόβοι, οι επιφυλάξεις, οι προκαταλήψεις, η άρνηση που πολλές φορές στηρίζεται είτε σε έλλειμμα πληροφόρησης είτε σε fake news».
Υπογράμμισε μάλιστα το εύρημα δημοσκόπησης σύμφωνα με το οποίο «αυτοί που θεωρούν θετική την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανέρχονται πια στο 36%, όταν ένα χρόνο πριν ήταν της τάξης του 15%» και εκτίμησε ότι «δεν θα υποστεί πολιτική ζημιά, δεν θα έχει εκλογικό κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντίθετα συμβαίνουν ήδη δύο πράγματα: ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας και επιταχύνεται η διαμόρφωση του πολιτικού διπολισμού […] πολλοί άνθρωποι του δημοκρατικού Κέντρου, της ανένταχτης Αριστεράς, της Οικολογίας, ακόμη και της μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς, αλλάζουν στάση προς το ΣΥΡΙΖΑ επί το θετικότερο, λόγω της τόλμης της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης