Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιταλία: Να αλλάξει ο τρόπος που υπολογίζονται οι δαπάνες στο ΝΑΤΟ

Ιταλία: Να αλλάξει ο τρόπος που υπολογίζονται οι δαπάνες στο ΝΑΤΟ
Οι δηλώσεις της Ιταλίδας υπουργού σίγουρα δεν ικανοποιούν τις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Trump έχει ζητήσει να αυξηθεί η συνεισφορά των συμμάχων
Να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των δαπανών του ΝΑΤΟ ζητά η ιταλική κυβέρνηση, δια στόματος της υπουργού Άμυνας και μέλους του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Elisabetta Trenta.
Ειδικότερα, η Ιταλία ζητά να της επιτραπεί αλλαγή στον τρόπο που υπολογίζονται οι δαπάνες, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, υπάρχουν σημεία στις δαπάνες μας που σχετίζονται με την άμυνα όμως δεν περιλαμβάνονται στον αμυντικό προϋπολογισμό».
Επίσης υπογράμμισε το γεγονός ότι  η Ιταλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στο ΝΑΤΟ, λόγω των στρατιωτών που στέλνει σε ειρηνευτικές αποστολές, αν και η Ρώμη δεν τηρεί τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ.
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Οι δηλώσεις της Ιταλίδας υπουργού σίγουρα δεν ικανοποιούν τις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Trump έχει ζητήσει να αυξηθεί η συνεισφορά των συμμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης