Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ - Στο -0,97% το Brent

Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ - Στο -0,97% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση -0,7%
Απώλειες είχε σήμερα Δευτέρα (11/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αύξηση στις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ, η οποία υποδεικνύει περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή της χώρας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχώρησε 0,97% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,50 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε σημαντική πτώση της τάξεως του -0,7% στα 52,35 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 7, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 854.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά σχεδόν -5%, καθώς οι υποβαθμίσεις στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019 επανέφεραν ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ εξακολουθούν να στηρίζουν το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου έχει ενισχυθεί κατά +16% σε σύγκριση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν κατά τα τέλη του 2019.
Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στον επόμενο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς οι δύο χώρες επιχειρούν να επιλύσουν τις διαφορές τους πριν από την 1η Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται η εμπορική εκεχειρία που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης