Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Επικίνδυνη η κυβέρνηση, να φύγει το ταχύτερο δυνατό - Ανύπαρκτος και αμελητέος για τη ΝΔ ο Καμμένος

Λαζαρίδης (ΝΔ): Επικίνδυνη η κυβέρνηση, να φύγει το ταχύτερο δυνατό - Ανύπαρκτος και αμελητέος για τη ΝΔ ο Καμμένος
"Xρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε", τονίζει ο Μ. Λαζαρίδης
«Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και είναι ανάγκη να φύγει το ταχύτερο δυνατό. Είναι προπάντων ανάγκη να συντριβούν οι ιδέες που εκφράζει και οι πρακτικές που εφαρμόζει», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μπαμ" ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.  
Όπως σημειώνει «χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε.
Και την κυβέρνηση αυτή μπορεί να συγκροτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».
Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι «από το περασμένο καλοκαίρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διακήρυσσε ότι, ακόμα κι αν φύγει ο κ. Καμμένος, η κυβέρνηση έχει τους βουλευτές που χρειάζονται τόσο για μια νέα ψήφο εμπιστοσύνης όσο και για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αποκάλυπτε ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση είχε ήδη προετοιμάσει σχέδιο αποστασίας. Ο κ. Καμμένος, ωστόσο, προσποιούνταν πως δεν καταλάβαινε και της άφηνε το χρόνο που χρειαζόταν, τόσο για να ολοκληρώσει το έγκλημα των Πρεσπών όσο και για να βρει τα δεκανίκια που θα την πάνε λίγε μέρες παρακάτω».
Προσθέτει πως «έφτασαν τελικά στο σημείο που έξι βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ, απόλυτα συντονισμένοι από το Μαξίμου, έστειλαν δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής, που αναφέρει ότι θα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης ό,τι κι αν αφορούν, ό,τι κι αν προβλέπουν.
Έκαναν δηλαδή κάτι που ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν. Εκχώρησαν εν λευκώ την ψήφο τους και κατ' επέκταση τη συνείδησή τους.
Τέτοιο ξεπούλημα, όμως, δεν γίνεται δεκτό από το Σύνταγμα.
Πρόκειται για πρωτοφανές θλιβερό κατάντημα που δεν προσθέτει στην κυβέρνηση παρά μόνο το στίγμα άλλης μιας πολιτικής αθλιότητας».
Κάνοντας αναφορά στην κατάσταση των μικρών κομμάτων, ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι «κάποια από τα μικρά κόμματα - όπως οι ΑΝΕΛ - έχουν εξαϋλωθεί εξαιτίας της ανευθυνότητας, της ασυνέπειας, της πολιτικής αθλιότητας της ηγεσίας τους.
Κάποια εξακολουθούν να δίνουν αγώνα επιβίωσης».
Υπογραμμίζει δε, πως «στις κρίσιμες αυτές ώρες οι Έλληνες δεν έχουμε περιθώρια για σπατάλη της ψήφου μας.
Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και είναι ανάγκη να φύγει το ταχύτερο δυνατό».
Κάνοντας αναφορά στον Π. Καμμένο και για τις σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει ότι για τη ΝΔ «είναι ανύπαρκτος και αμελητέος».
Κατά τον ίδιο, « μπορεί ωστόσο να είναι επικίνδυνος για τον κ. Τσίπρα αφού μπορεί να έχει χαρτιά, sms και ντοκουμέντα που τον εκθέτουν.
Εγείρεται βέβαια το ερώτημα σε ποια από τα χαρτιά αυτά δεν είναι συνένοχος και - άρα - για ποια μπορεί να μιλήσει.
Μπορεί, για παράδειγμα, να αποκαλύψει το σχέδιο εμπλοκής του στρατού που προέβλεπε το Plan Β;
Τι ακριβώς σχεδίαζε ο κ. Τσίπρας και τι έκανε ο ίδιος;».
Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει πως «ο διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορεί παρά να προϋποθέτει αμοιβαία δέσμευση σεβασμού των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανόμενης της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.
 Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έσπευσε στην Άγκυρα κάτω από τον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που μεταδίδει σε διεθνές επίπεδο ότι είναι ο πρωθυπουργός των υποχωρήσεων και των παραχωρήσεων.
Φαίνεται μάλιστα ότι η τουρκική πλευρά φρόντισε με τις προκλητικές ενέργειές της να καθορίσει εκείνη το πλαίσιο της συνάντησης…
Σε ό,τι αφορά αυτά που ακούσαμε από τους κυρίους Τσίπρα και Erdogan οι Έλληνες δεν γίναμε σοφότεροι.
Η δήλωση ότι θα αναζητηθούν νέα πρόσθετα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εμπνέει ανησυχία, αφού το ζήτημα δεν είναι να συμφωνηθούν πρόσθετα μέτρα, αλλά να εφαρμοστούν πλήρως από την Τουρκία τα ήδη υπάρχοντα.
Για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν υπήρξε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, αλλά ακούσαμε τον κ. Erdogan να βάζει το θέμα σε ανατολίτικο παζάρι αφού εξίσωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τους μουφτήδες στη Θράκη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης