Τελευταία Νέα
Διεθνή

Quarles (FSB): Μεταρρυθμίσεις και πόροι για την αντιμετώπιση άγνωστων απειλών σε βάρος της αγοράς

Quarles (FSB):  Μεταρρυθμίσεις και πόροι για την αντιμετώπιση άγνωστων απειλών σε βάρος της αγοράς
Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να επαναπροσδιορίσει την εστίασή του στην αναζήτηση άγνωστων απειλών κατά της αγοράς
Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) θα πρέπει να δεσμεύσει περισσότερους πόρους για τον εντοπισμό νέων απειλών κατά την αναθεώρηση των υπαρχουσών μεταρρυθμίσεων προς βελτίωση, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Randal Quarles.
Ο Quarles, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του FSB τον Νοέμβριο του 2018  είναι και ο αντιπρόεδρος της Fed και στοχεύει σε μία νέα πορεία του διεθνούς ρυθμιστικού φορέα, που δημιουργήθηκε στον απόηχο της κρίσης του 2008.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο οργανισμός πρέπει να επαναπροσδιορίσει την εστίασή του στην αναζήτηση άγνωστων απειλών κατά της αγοράς και ζήτησε επίσης από τους ρυθμιστικούς φορείς να επανεξετάσουν τις υπάρχουσες μεταρρυθμίσεις. προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα μπορούσαν να εξορθολογιστούν.
«Είναι καιρός το FSB να στρέψει περισσότερο την ενέργεια και την προσοχή του στο μέλλον», ανέφερε από το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Quarles δήλωσε ότι το FSB θα επανεξετάσει το πλαίσιο αξιολόγησης των αδύναμων σημείων για να διασφαλίσει ότι θα εντοπίσει νέες και αναπτυσσόμενες απειλές στην αγορά.
Είπε επίσης ότι το Συμβούλιο αξιολογεί τις υπάρχουσες μεταρρυθμίσεις για την αποτελεσματικότητά τους και αναζητά τρόπους για να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές.
«Εάν οι μεταρρυθμίσεις είναι άσκοπα ογκώδεις και μπορούμε να επιτύχουμε ισχυρή ανθεκτικότητα πιο αποτελεσματικά και απλά, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε τη βιώσιμη οικονομική και χρηματοπιστωτική δραστηριότητα, ωφελώντας έτσι όλους», επισήμανε.
Κάλεσε επίσης το FSB να ενισχύσει την εμβέλειά του και τη διαφάνεια με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού κλάδου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα εξεταστούν όλες οι προοπτικές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης