Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 5,5% για τη ΝΔ στο 30% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 5,5% για τη ΝΔ στο 30% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Πεντακομματική η επόμενη Βουλή
Σταθερό προβάδισμα 5,5 μονάδων της ΝΔ , που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 30% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Φεβρουαρίου.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝΕΛ με 0%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑΕ με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%, ενώ το 2% λέει «άλλο» κόμμα, το 8% «αποχή/ άκυρο / λευκό» και το 9,5% δεν ξέρει - δεν απαντά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Βουλή που θα προέκυπτε θα είναι πεντακομματική, με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να μένουν εκτός.  
Παράλληλα, το 65% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ  λέει «ναι» σε άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, ενώ το θέμα των Πρεσπών δεν επηρεάζει  έως τώρα την πρόθεση ψήφου.
Στο μεταξύ, το 67% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το 28% αρνητικά και το 5% δεν απαντά.
Πάντως, οι πολίτες επικροτούν τα μέτρα στα εργασιακά, ζητούν ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας και θεωρούν πλειοψηφικά ότι το δίπολο που θα κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν αυτές- θα είναι το «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ».
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το σύνολο των παρεμβάσεων που έχει εξαγγέλλει η κυβέρνηση ωφελεί τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και ζητά να ενισχυθούν με μονιμοποιήσεις και προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης