Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε «Baa3» η Ρωσία, σταθερό το outlook

Moody's: Αναβαθμίζεται σε «Baa3» η Ρωσία, σταθερό το outlook
H Moody's αναβαθμίζει τη Ρωσία 
Σε «Baa3» -από «Ba1»- αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ρωσίας η Moody's Investors Service, ορίζοντας σε σταθερές -από θετικές- τις προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τον θετικό αντίκτυπο των πολιτικών που θεσπίστηκαν τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση των ήδη ισχυρών δημοσίων οικονομικών, αλλά και τη μείωση της ευπάθειας της χώρας σε εξωτερικούς κραδασμούς, συμπεριλαμβανομένων νέων κυρώσεων.
Ωστόσο, η υποκείμενη ευπάθεια σε περαιτέρω εξωτερικούς κραδασμούς, είτε αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη, αν και μειωμένη, έκθεση της Ρωσίας στην τιμή πετρελαίου, είτε τις ακόμα υψηλές γεωπολιτικές εντάσεις, αντισταθμίζουν τα πλεονεκτήματα.
Σύμφωνα με την άποψη του οίκου, υπάρχει αρκετή πιθανότητα να εφαρμοστούν περαιτέρω κυρώσεις από το αμερικανικό Κογκρέσο τους επόμενους μήνες.
Η συνεχιζόμενη μείωση της εξωτερικής ευπάθειας αντικατοπτρίζεται στον ισχυρό ισολογισμό της κυβέρνησης και στην ολοένα και ισχυρότερη εξωτερική θέση.
Αυτά τα πλεονεκτήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική ανταπόκριση των αρχών.
Πιο πρόσφατα, η υιοθέτηση συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων μετατοπίζει τις τάσεις του εργατικού δυναμικού προς μια θετική κατεύθυνση και θα στηρίξει τα δημοσιονομικά μακροπρόθεσμα.
Αν και οι εκροές κεφαλαίων αυξήθηκαν πέρυσι, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 115 δισεκ. δολάρια ή 7% του ΑΕΠ το 2017.
Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος παραμένει στο μόλις 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης