Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,3% για τον χρυσό, στα 1.318,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,3%

tags :
Άνοδος 0,3% για τον χρυσό, στα 1.318,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,3%
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,3% ή 4,30 δολ. στα 1.318,50 δολ. ανά ουγγιά
Ανεκόπη το 5ήμερο πτωτικό σερί του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει σήμερα (8/2/2019) με άνοδο, αν και η συνεχιζόμενη ενδυνάμωση του δολαρίου περιόρισε τα κέρδη του σε χαμηλά επίπεδα.
Οι πιέσεις στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Οι αγορές δέχονται πιέσεις από τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και εν μέσω των εμπορικών ανησυχιών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, φέρεται να έχει δηλώσει πως δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, πριν από την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που έχει οριστεί ως προθεσμία για την επίτευξη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, χθεσινό δημοσίευμα του «Politico» ανέφερε ότι ο Trump αναμένεται να υπογράψει την επόμενη εβδομάδα μια εκτελεστική εντολή που θα απαγορεύει τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τα ασύρματα δίκτυα των ΗΠΑ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σε περίπτωση που Κίνα και ΗΠΑ δεν συνάψουν νέα συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου, η Ουάσιγκτον αναμένεται να επιβάλει δασμούς έως 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Την ερχόμενη εβδομάδα, η εμπορική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στον Πεκίνο, ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, με την Ουάσιγκτον να παραμένει αισιόδοξη ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε χθες ότι «υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανυθεί» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Εν τω μεταξύ, η χθεσινή υποβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία της Ευρωζώνης ενέτεινε τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,3% ή 4,30 δολ. στα 1.318,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 96,6 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,133 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,2% στο 1,293 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός σημείωσε απώλειες 0,3%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης