Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου: Η Τρ. Πειραιώς έχει περιθώριο έως το τέλος του 2019 – Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, θα παραδώσω την τράπεζα υγιή

Μεγάλου: Η Τρ. Πειραιώς έχει περιθώριο έως το τέλος του 2019 – Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, θα παραδώσω την τράπεζα υγιή
Ο κ. Μεγάλου, διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση επεξεργάζεται σειρά σεναρίων για τη μείωση των "κόκκινων δανείων"
Σε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες, 7 Φεβρουαρίου 2019, με το Σύλλογο Εργαζομένων ΣΕΤΑΠ.
Στη συνάντηση, η οποία κράτησε συνολικά 2 ώρες, με τη συμμετοχή της κας Μακαριγάκη, του κ. Κεσόλου και του κ. Μαλαταρά, ο κ. Μεγάλου διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τράπεζα, τα οποία όμως είναι κλαδικά.
«Θέλω σε 3 χρόνια να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε τι αντιμετωπίσαμε  και τι πετύχαμε.
Έχουμε 14% ίδια κεφάλαια αλλά πρέπει να παράγουμε κέρδη.
Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την Τράπεζα», διαβεβαίωσε ο Μεγάλου, τονίζοντας ότι τα περιθώρια είναι μέχρι το τέλος του 2019.
«Όσον αφορά τα προσωπικά μου κίνητρα, είχα μια πολύ καλή καριέρα στο εξωτερικό, δεν κάνω αυτήν την δουλειά για τα χρήματα, δεν έχω πολίτικες φιλοδοξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς.
Δεν πρόκειται να φύγω  από εδώ αν δεν είμαι χαρούμενος ότι η τράπεζα είναι σε σωστές βάσεις και αυτό θα πάρει χρόνο, διαβεβαώσε ο κ. Μεγάλου.
Αναφορικά με τη διαχείριση του μείζονος θέματος των προβληματικών δανείων, ο κ. Μεγάλου, διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση επεξεργάζεται σειρά σεναρίων.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν πρόκειται η Πειραιώς να πουλήσει τα κόκκινα δάνεια, ούτως η άλλως.
«Έχουμε βάλει πλάνο για το 2020, να πουλήσουμε 2,5 δισ. NPLs με τιτλοποίηση, ενώ για τα υπόλοιπα μιλάμε για διαχείριση», ανέφερε.
Αναφορικά με τη διαχείριση του λειτουργικού κόστους, ο κ. Μεγάλου, αφού πρώτα υπενθύμισε ότι το 88% των συναλλαγών γίνεται εκτός καταστημάτων, ανέφερε ότι εκ των πραγμάτων πρέπει να περιοριστεί το δίκτυο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για να μην χαθούν καταθέσεις και για να αξιοποιηθεί το δυναμικό με τον καλύτερο τρόπο.
Μακάρι να μπορώ να διασφαλίσω όλες τις θέσεις εργασίας μακάρι να μπορέσουμε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο, δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Κάνουμε ένα εκατομμύριο ασκήσεις επι χάρτου», ανέφερε.
Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι η τρ. Πειραιώς είναι σε καλύτερη θέση από τις άλλες τράπεζες σε ρευστότητα, αλλά και στις καταθέσεις και σε όλους τους δείκτες.
Πρέπει όμως να μειωθούν και άλλο τα έξοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης