Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητα στο 7,75% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

tags :
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 7,75% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας τόνισε ότι θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο από τις προηγπύμενες αυξήσεις των επιτοκίων
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (8/2) συνεδρίασης, μετά την αύξηση που πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 7,75% κατά τη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018, το επιτόκιο αυξήθηκε κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 7,75% γεγονός που αποτέλεσε τη δεύτερη άνοδο κατά το περασμένο έτος.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα τόνισε ότι θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο από τις προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων που πραγματοποίησε, δηλώνοντας ότι «η ισορροπία των κιδνύων παραμένει στραμμένη προς τους πληθωριστικούς κινδύνους, ειδικότερα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα».
Για τον Ιανουάριο του 2019, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5%, ενώ η τράπεζα εκτιμάει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο εύρος του 5 με 5,5% κατά την ολοκλήρωση του έτους.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επεσήμανε ότι οι γεωπολιτικοί παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αγορά εμπορευμάτων, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και το ρούβλι.
«Κατά την απόφαση για το βασικό επιτόκιο, η Τράπεζα της Ρωσίας θα αποφασίσει εάν οι αυξήσεις των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν αρκετές ώστε να επεναφέρουν τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο το 2020», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της τράπεζας.
Η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρική Τράπεζας της Ρωσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2019, ενώ σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το ρούβλιο υποχωρεί κατά -0,15% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 66,015 ρούβλια ανά δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης