Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω δολαρίου, στα 1.314,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω δολαρίου, στα 1.314,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με οριακή πτώση 20 σεντς στα 1.314,20 δολ. ανά ουγγιά
Η νέα ενδυνάμωση του δολαρίου άσκησε και σήμερα (7/2/2019) πιέσεις στον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα και να κλείνει με οριακές απώλειες.
Το δολάριο επωφελήθηκε από τις πιέσεις που άσκησαν στο ευρώ οι υποβαθμισμένες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Η Κομισιόν προχώρησε σε σημαντική μείωση των εκτιμήσεων για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3%, από 1,9% που ανέμενε προηγουμένως.
Πιέσεις στο ευρώ άσκησαν ιδίως οι σημαντικά υποβαθμισμένες προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας -της μεγαλύτερης της Ευρωζώνης- στο +1,1% από +1,8% προηγουμένως.
Ώθηση στο δολάριο προσέφεραν και ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα από τα υψηλά 1,5 έτους, δείχνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 19.000 την εβδομάδα έως την 2η Φεβρουαρίου 2019, στις 234.000, αν και οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μεγαλύτερη μείωση, στις 221.000.
Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου παρέμειναν περιορισμένα, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε σήμερα πως υπάρχει ακόμη «μεγάλη απόσταση» που πρέπει να διανυθεί στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση 20 σεντς στα 1.314,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 96,5 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,136 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Τις πιέσεις στον χρυσό αντιστάθμισαν και δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας «υπομονετικής» στάσης ως προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, προειδοποιώντας ότι η αμερικανική οικονομία, αντιμετωπίζει προκλήσεις που απορρέουν από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης