Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας

Di Maio: Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας
Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας, δήλωσε ο Luigi Di Maio, απαντώντας στην απόφαση της Γαλλίας να ανακληθεί προσωρινά ο Γάλλος πρέσβης στην Ιταλία
Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας, δήλωσε σήμερα (7/2/2019) ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Di Maio, απαντώντας στο ανακοινωθέν που εξέδωσε νωρίτερα η γαλλική κυβέρνηση και στην απόφαση να ανακληθεί προσωρινά ο Γάλλος πρέσβης στην Ιταλία, για διαβουλεύσεις.
«Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας.
Ο πρόεδρος Macron επιτέθηκε επανειλημμένα κατά της ιταλικής κυβέρνησης, για πολιτικούς λόγους, ενόψει των Ευρωεκλογών», τόνισε ο Di Maio.
«Αυτό δεν επηρέασε ποτέ και ούτε θα επηρεάσει το αίσθημα φιλίας που ενώνει τις δυο χώρες μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Σε θέματα, όπως του μεταναστευτικού, η συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση είναι πάντα η ευρύτατη και είμαστε διατεθειμένοι να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, για να βρεθούν λύσεις», κατέληξε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.
Η απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ιταλία ήρθε μετά τη συνάντηση του Di Maio με τους επικεφαλής του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», κίνηση που έχει προκαλέσει την οργή του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης